Nyheder

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Nyhedsbrev august 2018

 

En varm – nogen af os vil måske sige næsten for varm sommer, er så småt ved at lakke mod ende. Jeg håber, du har haft tid at nyde sommeren og det gode vejr.

Som landmandsdatter har jeg fulgt med i vejrets udvikling, og har som så mange andre også måtte konstatere, at høsten 2018 slet ikke blev som ønsket. Men som min kloge far også sagde: Vi har prøvet det før, så helt nyt er det ikke med en ringe høst på grund af en tør sommer.

Hos Drejer & Falkenberg ApS er der også sket lidt nyt. Selskabet er netop blevet omregistreret til et ApS. Det får ingen betydning for dig. Vi tilbyder stadig den samme professionelle rådgivning i et sprog der er til at forstå og med et glimt i øjet. I løbet af efteråret vil vi tilbyde en række workshops indenfor emner som; kontrakter, aftaler, betingelser mm. Følg med på vores hjemmeside og Facebook side, hvor der løbende vil være information og mulighed for tilmelding.

Vi har også lidt vigtig information til dig i forhold til Persondataforordningen: Datatilsynet har valgt at skærpe praksis i forhold til krypteret mails. Og hvilken betydning har det så for din virksomhed:

Fremadrettet vil det være en ”passende foranstaltning” at sende e-mails med følsomme og fortrolige personoplysninger via krypteret mail. Med andre ord: hvis du ikke har fået sat din mail op til at kunne sende krypteret, anbefaler jeg, at du får det gjort hurtigst muligt. Du kan læse mere her: https://www.datatilsynet.dk/presse-og-nyheder/nyhedsarkiv/2018/jul/skaerpet-praksis-ift-krypteret-e-mail/

Følsomme og fortrolige personoplysninger er eksempelvis helbredsoplysninger, oplysninger om strafbare forhold, CPR-numre og de mest private af de ”almindelige personoplysninger”. Bl.a. oplysninger om særlige sociale eller familiemæssige forhold, økonomiske forhold og lignende.

Ønsket er at mindske risikoen for læk af vores følsomme og fortrolige personoplysninger. Og ved at stille krav om, at sådanne oplysninger fremadrettet sendes krypteret minimeres risikoen for brud på datasikkerheden.

Har du spørgsmål til den nye praksis eller hvordan din virksomhed skal forholde sig til de strammere krav fra Datatilsynet, står jeg klar til at hjælpe

 

De bedste sensommerhilsner

Tinne Drejer